Covid-19

Her kan du læse, hvordan Favrskov Musikskole håndterer undervisning i forbindelse med COVID-19. Du kan løbende holde dig orienteret om udviklingen og finde svar på generelle spørgsmål, samt nyttige links.

Musikskolen underviser (næsten) som normalt

Musikskolen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og træffer alle relevante forholdsregler, så undervisningen kan gennemføres med så få ændringer som muligt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at elever og forældre kan føle sig helt trygge ved at komme til undervisning hos os.

Husk at medbringe eget instrument (hvis muligt), egne noder, trommestikker etc. Blæserne bedes medbringe eget håndklæde/ viskestykke til optørring af kondensfugt.

Vi beder alle vores elever og forældre om at vise hensyn: hold afstand, brug håndsprit og vigtigst af alt: bliv hjemme ved sygdom (inkl. forkølelse, hoste ondt i halsen), ved mistanke om corona-smitte, og hvis du er hjemsendt fra skole. Det samme gælder for musikskolens ansatte.

Musikskolens ansatte kan, om nødvendigt, sende elever hjem, hvis de udviser symptomer.

Det er rigtig ærgerligt at gå glip af undervisning i musikskolen, men det kan desværre være nødvendigt i nogle tilfælde.

Retningslinjer for fjernundervisning

Fjernundervisning er et værktøj, som anvendes i tilfælde af at elev eller lærer er forhindret i normalt fremmøde pga. isolation med henvisning til Covid-19 (fx kontakt til andre smittede, afventer test/ testresultat eller har milde symptomer som forkølelse, ondt i halsen eller hoste, hvor man før Covid-19 ville være taget på arbejde/i skole), eller i tilfælde af generel nedlukning.

Musikskolen bruger som udgangspunkt zoom som platform til fjernundervisning, da zoom har den bedste lyd til musikundervisning. Undervisningen vil som udgangspunkt foregå på det normale undervisningstidspunkt.

Fjernundervisning benyttes ikke som alternativ til afbud af andre årsager.

Individuelle elever, der er forhindret i fremmøde med henvisning til Covid-19 (jf. ovenstående) kan tilbydes fjernundervisning. Såfremt dette ønskes, skal det aftales med den pågældende underviser senest kl. 16 dagen før undervisning.

Lærere, der er forhindret i fremmøde med henvisning til Covid 19 (jf. ovenstående) skal tilbyde fjernundervisning eller aftale erstatningsundervisning med eleverne. I tilfælde af generel nedlukning skal der tilbydes fjernundervisning på ugebasis.

Det er op til underviseren at tilrettelægge fjernundervisningens indhold under hensyntagen til, hvad der giver bedst mening for både lærer og elever.

Fjernundervisning af hold inkl. kor og sammenspil kan være en mulighed ved lærers karantæne eller generel nedlukning af undervisningen. Der tages forbehold for justeringer af form, indhold og tidspunkt for undervisningen. Elever vil modtage besked fra læreren, såfremt der opstår behov for fjernundervisning.

Nyttige links

Danske Musik- og Kulturskolers anbefalinger vedr. Covid-19

KLs information om Covid-19

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her, er du velkommen til at skrive til musikskole@favrskov.dk